velj
28

Za kvaliteno i vrhunsko pivo uz prisustvo najboljih njemačkih sladova, aromatičnih  i plemenitih  hmeljeva, američkih i europskih sojeva kvasca, prilagođene vode, potrebno je posvetiti posebnu pažnju higijeni. Naime, proizvodnja piva zahtjeva maksimalnu higijenu jer pivo kao prehranbeni proizvod je sklono raznim infekcijama od strane bakterija i raznih nepoželjnih gljivica.

Da bi spriječili spomenutu infekciju potrebno je pridržavati se strogih uputa o higijeni samog postrojenja, tj. svega što dolazi u doticaj sa pivom.

Prilikom samog procesa proizvodnje održavanje higijene je ključna stvar, a pogotovo stavljamo naglasak na fazu hlađenja sladovine kada je uz brzo hlađenje isto toliko bitno održavanje sterilnosti. Također, dok je pivo u fermentatoru jako lako može doći u doticaj sa stranim česticama koje čine neželjene posljedice. Ponavljamo da nakon procesa kuhanja piva je potrebno pedantno očistiti postrojenje i alate koje moramo valjano i skladištiti. Naglasak na higijenu je i prilikom punjenja u posude iz kojih pivo se konzumira.

Kako prepoznati inficirano pivo? Vrlo jednostavno, jer pivo poprimi jako neugodan kiselkasti miris, neuobičajene je boje i vrlo često eruptira kada se otvori iz boce ili sl.

Trojansko preporučava :

  • ChemiPro Oxi   

Sredstvo koje koristimo za čišćenje sistema u pivovari, od posuda za ukomljavanje i kuhanje, pumpi, cjevovoda, punilice itd.  Ekološki čistač za sva zaprljanja u našem sistemu, a aktivni kisik smanjuje vrijeme kontakta i jamči strogu higijenu.

  • ChemiPro San   

Koristi se kao sredstvo za ispiranje nakon temeljitog čišćenja. Otopinu za dezinfekciju dobivamo miješanjem ChemiPro San i RO ili destilirane vode. Uništava širok spektar bakterija i gljivica.

 

 

Trojanci